Autorijbewijs

Wanneer je 17 jaar wordt dan wil je waarschijnlijk gelijk beginnen aan jouw rijbewijs. Vaak begin je hier al aan te denken wanneer je 16 jaar bent. Wellicht ben je al een lange tijd aan het sparen voor een auto. Er zijn ook veel jongeren die eerst aan een scooter denken en hier eerst voor sparen. Het is natuurlijk zo dat een scooter sneller haalbaar is gezien deze vaak goedkoper is dan een auto. Ook is het rijbewijs voor een auto een stuk duurder en kost dit meer tijd dan een scooterrijbewijs. Toch kiezen de meeste jongeren ervoor om door te sparen en eerst voor een autorijbewijs te gaan. Ook al heb je niet gelijk geld om een auto te kopen, vaak kun je dan al de auto van je ouders of een oudere broer of zus lenen. Zo kun je toch alvast wat ervaring opdoen en sparen voor je eigen auto. 

Een rijbewijs zorgt ervoor dat je overal kunt komen. Je kunt met de auto op vakantie maar ook kun je solliciteren voor die bepaalde baan waar een autorijbewijs een vereiste is. In sommige werkzaamheden heb je echt een auto nodig en zou je wellicht een auto van de zaak kunnen krijgen. Dit is natuurlijk geweldig. Het hebben van een auto en natuurlijk je rijbewijs zorgt ervoor dat je enorm veel vrijheid hebt. Je kunt alle kanten op en je bent veel sneller op je werk. 

Om dit allemaal te kunnen heb je dat rijbewijs nodig. Voor de een is het behalen van het rijbewijs zo gedaan terwijl de ander er enorm veel moeite mee heeft. Wanneer je het lastig vindt om je rijbewijs te halen kun je bij veel rijscholen hulp krijgen doordat ze rekening houden met jou als persoon. Wellicht vind je het eng op de grote weg of ben je bijvoorbeeld erg bang voor vrachtauto’s op de weg. Het is ook mogelijk om een zogeheten faalangst examen aan te vragen. Dit kost vaak iets duurder maar je krijgt dan meer tijd en is er ruimte voor fouten. 

 

Proefexamen

Wat ook kan helpen is een proefexamen aan te vragen. Zo kun je vast wennen aan een examen en kun je zelfs vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Het is slim om van te voren te kijken naar een goede rijschool en het slagingspercentage van die rijschool. Sommige rijscholen zijn bijvoorbeeld erg goedkoop maar doe je er uiteindelijk veel langer over om je rijbewijs te halen. Zo ben je alsnog veel geld kwijt en minstens zo belangrijk, veel tijd kwijt. Tegenwoordig is je theorie examen 1,5 jaar geldig en in die tijd moet jij je rijbewijs gehaald hebben. Wanneer dit niet zo is dan moet je het theorie examen opnieuw afleggen. Dit zorgt natuurlijk voor enige druk en zo is er ook nog de wachttijd bij het CBR. Vaak duurt het enige weken voordat je jouw examen kunt afleggen nadat het examen is aangevraagd. 

Uiteindelijk valt of staat alles met het kiezen van de juiste rijschool. Het is aan te raden om hier enige kennis in op te doen voordat je een rijschool aanstelt om jou te leren autorijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *