Bewindvoering Venlo

In sommige gevallen kan het voorkomen dat een persoon zijn of haar eigen geldzaken niet meer kan regelen. Dit kan verschillende redenen hebben. Je kunt hierbij denken aan ziektes en of aandoeningen of andere problemen. Financiële administratie is ontzettend belangrijk, deze dingen moeten goed geregeld zijn. Als die niet goed geregeld is kan een persoon ontzettend in de problemen komen. Vaak kunnen familie en naasten dit ook niet doen omdat het een te grote verantwoordelijkheid is. In zulke gevallen zijn er andere oplossingen en wordt er een bewindvoerder ingeschakeld. Dit is het laatste redmiddel als er serieuze geldproblemen zijn of bij vermoeden van financiële uitbuiting. De persoon moet hiervoor naar de rechter. Momenteel staan er in Nederland flink wat mensen onder bewind. In 2009 was dit aantal 150.000 en de laatste cijfers uit 2016 wijzen uit dat er zeker zo’n 326.000 mensen onder bewind staan! Misschien kom jij of iemand anders die je kent in aanmerking met een bewindvoerder, het is dan belangrijk dat je inzicht hebt in de Bewindvoering. Lees dit artikel daarom dan ook zo zorgvuldig mogelijk door.

Waarom staan mensen onder bewindvoering

Zoals hierboven als kort was uitgelegd komen mensen onder bewindvoering als zij hun financiële zaken niet meer kunnen regelen en als ze in de problemen komen omdat ze misschien uitgebuit worden. Het aantal mensen die onder bewind staat groeit ontzettend erg. Dit is volgens de overheid te verklaren aan de hand van de vergrijzing. De vergrijzing is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks komen er tot wel 30.000 mensen in de problemen omdat zij financieel worden misbruikt. Dit is een schade en de bewindvoering Venlo probeert deze mensen zo goed mogelijk te helpen.

Kantonrechter

Als je bewindvoering voor jezelf of anderen wilt aanvragen dan zul je naar de kantonrechter moeten stappen. De kantonrechter zal helpen bij het regelen van de bewindvoering. Als eerste zal je een formulier online moeten invullen met al je gegevens. Vervolgens moet je een bewindvoerder voorstellen. Dit kan iemand uit je omgeving zijn of een onafhankelijke bedrijf die gespecialiseerd is in bewindvoering. Daarna volgt er een zitting, het gaat dus allemaal erg officieel. Vervolgens wordt er een beslissing door de rechter gemaakt wie bewindvoerder wordt. De rechter controleert jaarlijks de cijfers en zorgt ervoor dat de persoon de juiste bewindvoering krijgt. Het ligt op de loer dat ook bewindvoerders misbruik maken van de situatie. Dit mag absoluut niet. Daarom worden vaak bedrijven ingeschakeld die de bewindvoering doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *