Dagbesteding gehandicapten Rotterdam

Wanneer je als persoon in een opvang of begeleiding thuis zit is het belangrijk dat je de juiste dagbesteding krijgt. Het is dan ook belangrijk dat er op een goede manier gekeken wordt naar hoe dit ingevuld moet worden en wat dit betekent voor de directe zorg. Het is vaak ook aan het opvanghuis of de begeleid wonen inrichting om te kijken hoe dit wordt ingevuld. Tot op heden was het zo dat er eens in de week of een aantal dagen in de week een dagbesteding langs kwam om bijvoorbeeld te gaan knutselen of een andere activiteit te organiseren. Echter is het tegenwoordig vaak zo dat deze dagbesteding wordt gestopt of extern wordt ingehuurd voor enkele uren per week tot enkele uren per maand.

Dagbesteding voor gehandicapten inhuren

Daardoor is het heel lastig om mensen die in een dergelijke opvang leven genoeg dagbesteding te geven en dit leidt tot verveling. Dat is natuurlijk nooit een goede ontwikkeling en iedereen is zich hier ook bewust van. Het enige probleem is echter dat er gewoon te weinig geld is om dit op een nette manier op te lossen. Daarom zijn er tegenwoordig allerlei organisaties die tegen lage tarieven een dagbesteding aanbieden voor instellingen of huizen die als opvang of begeleiding van gehandicapten fungeren. Zo zorgen zij dat deze zorginstellingen toch nog gebruik kunnen maken van dagbesteding voor gehandicapten.

De dagbesteding door personeel

Dagbesteding voor gehandicapten is natuurlijk niet iets wat je zomaar even doet, want je moet verstand hebben van de mensen en het begeleiden van de dagbesteding. DIt maakt het dan ook moeilijk om dit werk of de besteding te versimpelen. Het is dan ook belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die geboden worden door de door interne mensen en externe organisaties. Het behoud van de dagbesteding voor gehandicapten is niet alleen belangrijk voor de mensen die dit werk doen en hier veel kennis van hebben, maar al helemaal voor de gehandicapten die nu zonder dagbesteding moeten leven.Omdat de dagbesteding een belangrijk onderdeel is voor mensen die niet gemakkelijk zelf een dagbesteding kunnen vinden, is het belangrijk dat hier serieus naar gekeken wordt door instanties. Soms wordt bestaand personeel opgeleid om deze dagbesteding te begeleiden, zodat hier niet iemand speciaal voor hoeft te worden ingehuurd, maar dit personeel heeft het natuurlijk al druk zat met andere werkzaamheden die ze ook al op moeten vangen.

 

Meer informatie vindt u bij Stichting Go Sports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *