Veel mensen kopen met opzicht een oldtimer om het te restaureren. Ook zijn er mensen die te maken hebben met een miskoop en daardoor op een volledige restauratie uitlopen. Maar ook is het voor velen een droom, door een oldtimer restauratie zelf in de hand te nemen. Natuurlijk is er heel wat kennis over auto’s nodig als je zo een oldtimer restauratie zelf in de hand neemt. Een oldtimer restauratie is niet zomaar wat en vraagt heel wat werk van je. Ook is er heel wat doorzettingsvermogen nodig omdat het een hele tijd kan duren voordat het volledig klaar is.

Oldtimer reparatie

Een oldtimer kopen

Er is een hele hoop kennis nodig over het type auto wat je koopt en over het merk waar je voorkeur naar uitgaat. Het is belangrijk om te weten over welke vaardigheden je beschikt en in te schatten wat je allemaal kan. Omdat er tijdens het restaureren van zo een auto een heleboel vaardigheden bij komen kijken. Voorbeelden zoals het spuiten van een mooie laklaag of het lassen van plaatwerk zijn vaardigheden waar niet elk persoon over beschikt.

Wanneer je kennis van autotechniek niet groot is, is het veel slimmer om geen ingewikkelde auto te nemen als je het wil restaureren. Als eerst is het vooral goed om handig te zijn en een goed voor techniek brengt je al een heel eind verder. Kies in het begin voor een auto wat eenvoudig in elkaar zit. Je maakt het jezelf een stuk leuker en makkelijker als je een auto kiest die bij jouw technische vaardigheden past. Ook moet je kijken dat je een oldtimer restauratie koopt die in een goede staat is zodat de restauratie succesvol kan verlopen.

 

Wat heb je nodig voor het opknappen van een oldtimer?

Als eerst heb je voldoenden ruimte nodig, zoals een grote werkplaats waar je alles kwijt kunt. Dat is nodig zodat je makkelijk en comfortabel kan werken aan de auto. Gereedschap met een goede kwaliteit zijn ook nodig zodat niks kan tegenwerken of slechter gaat. Ook heb je bakjes, kratten en veel stevige dozen nodig wanneer je verschillende onderdelen bij elkaar kunt opbergen. Het kan zo gebeuren dat je straks niet meer weet wat bij wat hoort.

Een oldtimer restauratie valt zelden mee en moet je daarom erop rekenen dat je er minstens een half jaar ermee bezig kan zijn. Het meestal ook beter om een oldtimer restauratie in je eentje te doen, omdat je dan ook echt weet waar je mee bezig bent en misschien wel een enorme passie ervoor hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *