Hondentrimsalon Eindhoven

 

 

Heb jij een hond met haar en ben je woonachtig in Eindhoven dan is deze tekst echt iets jou! Want hier ga ik wat vertellen over de hondentrimsalon Eindhoven. Ik begin met een vraag namelijk: Waarom zou je gebruik maken van een hondentrimsalon? Er zijn best wel wat redenen om je hond naar een hondentrimsalon te brengen de eerste reden is noodzakelijkheid. Mensen denken dat een overbodige luxe is om je hond naar de trimsalon te brengen maar dat is dus absoluut niet het geval. Dit komt omdat de hond van vandaag anders is dan de hond vroeger.

Vroeger aten de honden met de pot mee, leefden ze buiten om grond te bewaken of werden ze gefokt voor andere soortgelijke doeleinden. Hun vacht was ook dus totaal anders dan de huidige huishond die we anno 21ste eeuw kennen. De noodzaak van het trimmen is er nu dus altijd, zeker als de hond hinder van zijn haar ondervindt.

 

Hondentrimsalon in Eindhoven

Er kunnen bijvoorbeeld ernstige huidziekten bij de hond ontstaan. Dit geldt trouwens voor alle honden met haar. Dus ook voor de honden met kort haar. Het is handig om je hond al vroeg kennis te laten maken met een trimsalon. Zo kan je de pup te laten wennen aan wat er in een trimsalon gebeurt met hem of haar. Dit is een gedeelte van de inprentingsfase en opvoeding. Bij de meeste trimsalons kan je je hond laten scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en / of borstelen. Maar wat er ook gebeurt met je hond zorg dat jij je hond regelmatig blijft borstelen. Grote langharige honden moet je minimaal 1 keer per week borstelen en kleine gladharige honden hoef je minder vaak te borstelen ongeveer 1 keer in de 4 weken. Als je dit vaker gaat doen zorg je alleen maar dat je hond sneller aan meer haar verlies lijd. Doe dit ook met de juiste materialen. Een andere reden om je hond te trimmen is omdat het simpelweg mooier is als een hond mooi getrimd is. Bij wedstrijd honden is dit een must do.

 

Verschillende trimsalons

Er zijn veel trimsalons waar je uit kan kiezen. Bijvoorbeeld een aan huis of gewoon in een praktijk. Ik raadt het aan om voor een complete trimsalon te gaan. Die kunnen namelijk altijd scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en / of borstelen en zijn het meest betrouwbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *