Keezen spel

Tijdens de regenachtige dagen is het soms erg moeilijk om wat leuks te vinden binnenshuis. Naar buiten gaan is niks aan, tenzij je van regen houdt. Iedereen wilt niet naar buiten, tenzij je ze zou kunnen ophalen. Wanneer dit niet aanlokkelijk lijkt, moet je het maar doen met de mensen die thuis zijn. Maar wat kan je dan? Veel mensen zitten op social media of kijken films wanneer ze zich vervelen. Dit is voor eventjes leuk, maar niet voor een hele dag, of wanneer het hele weekend regen voorspelt is. Daarbij wordt je ook nog eens ontzettend chagrijnig wanneer je geen leuke dingen kan doen. In zulke gevallen hangt er geen gezellige sfeer thuis. Wil je weten hoe je het gezellig houdt thuis én wat te doen hebt? Lees dan gauw verder.

 

Wat te doen wanneer je je verveelt thuis

 

Wanneer je je verveelt zijn er veel activiteiten die je zou kunnen doen thuis. We beginnen in de keuken. Kijk eens welke ingrediënten je over hebt en maak er een kunstwerk van. Liefde gaat door de maag. Ook zou je bepaalde kamers in het huis kunnen opruimen. Dit is nou niet de leukste activiteit, toch kan je heel wat dingen vinden die je kwijt was, waardoor je nog blij wordt. Een nieuwe inrichting is ook een leuk idee. Of het nou gaat om jouw slaapkamer, of het gehele huis, dat mag je helemaal zelf weten. Begin aan een goed boek, waar je eerder de kans niet voor gehad hebt. Ook kan je wat leuks doen met de bewoners van het huis samen. Maak er een filmavond van, in plaats van in je eentje. Of je haalt grappen met ze uit. Aangezien grappen niet altijd de bezigheid is waar iedereen blij van wordt, vooral de ontvanger, is er nog één activiteit die overblijft; het keezbord.

 

Keezen doe je samen

 

Haal de bordspellen uit de kast en ga eens gezellig keezen. Het is een Oud-Hollands bordspel voor minimaal 2 en maximaal 8 personen. Keezbord is een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. Keezen heeft een hoog ‘pestgehalte’ en naast enig tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een belangrijke rol. Dit is hét spel voor de grappenmakers onder ons én de competitieve spelers. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk met alle pionnen in je eigen thuisvak (het honk) te komen en te voorkomen dat je tegenstander dit eerder voor elkaar krijgt. De speler die dit het eerst bereikt, heeft gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *