Thuiszorg in Rotterdam? Dan moet je denken aan verzorging, verpleging en ook aan huishoudelijke hulp speciaal voor die mensen die thuis hulp of begeleiding behoeven. Dit kan vanwege een ziekte zijn, maar ook door een handicap of door ouderdom. Thuiszorg in Rotterdam ligt veelal in de handen van de gemeente, terwijl ook de wijkverpleegkundige een rol speelt.

Wondverzorging en ook het toedienen van injecties

Thuiszorg in Rotterdam betekent dat de zorg bij de mensen in huis wordt gegeven. Dit kan dus persoonlijke verzorging zijn, maar even goed verpleging en begeleiding net als om huishoudelijke hulp. Als thuiszorg in Rotterdam krijgt in de vorm van persoonlijke verzorging, dan kan dat ondersteuning bij het douchen zijn, hulp bij het opstaan uit je bed en ondersteuning als je wilt eten of jij jezelf wilt scheren. Heb je thuiszorg in Rotterdam in de vorm van verpleging? Dan wordt gedoeld op wondverzorging bijvoorbeeld en het toedienen van injecties. Thuiszorg in Rotterdam kan ook ondersteuning bij het zelfstandig wonen zijn en dan specifiek praktische vaardigheden en sociale redzaamheid. Thuiszorg in Rotterdam helpt dan bij het schoonmaken, afwassen, het opmaken van je bed en de verzorging van planten en dieren.

Maakt onderdeel uit van het basispakket en kost je geen eigen risico

Geniet je thuiszorg in Rotterdam en wens je huishoudelijke hulp, dan vraag je dit aan bij de gemeente, dat geldt ook voor persoonlijke verzorging voor mensen tot 18 jaar en voor begeleiding in het dagelijks leven. Als er sprake is van verpleging en persoonlijke zorg, als dus sprake is van lichamelijke ziekte en bij dementie, dan vraag je dit aan bij de wijkverpleegkundige van de thuiszorginstelling. Het is goed te weten dat als je verpleging of verzorging bij je thuis wenst, dit onderdeel uitmaakt van het basispakket dat je zorgverzekeraar aanbiedt. Daar geldt ook geen eigen risico voor. Je kijkt samen met de wijkverpleegkundige en in samenspraak met je huisarts naar welke specifieke zorg jij de meeste behoefte hebt.

Wijkverpleging maakt ook afspraken over zaken als wonen, welzijn en zorg

De verzorging die je thuis geniet van thuiszorg in Rotterdam valt net als verpleging weer onder de wijkverpleging. Wijkverpleging helpt je bij het aankleden, douchen en naar het toilet gaan, en verzorgt ook eventuele wonden. De wijkverpleegkundige is in de kern iemand die medische zorg biedt. Met de gemeente maakt de wijkverpleegkundige daarnaast echter algemene afspraken over zaken als wonen, welzijn en zorg.

 

Thuiszorg rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *