Als je trap nu toch wel erg oud en lelijk wordt, betekent dit niet dat je meteen een andere trap hoeft te kopen. Het is voordeliger en gemakkelijker om voor traprenovatie van de huidige trap te kiezen. De trap neemt een steeds prominentere rol in ons huis in, terwijl de trap er vroeger maar een beetje bij hing.

Zeer specialistisch werk

Werken met een trap is specialistisch werk. Geen trap is gelijk wat betreft de afmetingen en bovendien moet een trap uiteraard voldoen aan een aantal eisen op het gebied van veiligheid. Traprenovatie laat je altijd uitvoeren door de specialist, daar ga je niet zelf mee aan de slag. Met behulp va deze specialist kan traprenovatie een onherkenbaar mooie trap opleveren.

 

 Trap renovatie

 

Een forse traprenovatie is wat dan rest

Met traprenovatie kun je alle kanten op en in bepaalde gevallen kan alleen een nieuwe verflaag al uitkomst bieden. Je kunt daarbij ook kiezen voor extra geluiddemping en voor een deel tapijt op de trap te laten plaatsen. Na verloop van tijd zal het veel belopen tapijtdeel van de trap aan vervanging toe zijn. Haal je het tapijt er dan af, dan ziet je trap er niet uit en is een forse traprenovatie noodzakelijk.

Een nieuwe traptrede bovenop de al liggende traptrede

Doorgaans wordt bij een traprenovatie een traptrede over de bestaande traptrede gelegd. Dit geeft niet alleen het mooiste effect, het is ook de gemakkelijkste en snelste wijze waarop je de trap kunt renoveren. De nieuwe trede komt meestal in de standaardmaat van de fabriek en wordt vervolgens door een specialist in traprenovatie op maat gemaakt en over de bestaande trede gelegd.

Moeilijk aan te geven wat de kosten van traprenovatie precies zullen zijn

Het is lastig aan te geven hoe de traprenovatie er verder uit zal zien zoals het ook lastig is om aan te geven wat een traprenovatie je gaat kosten. Het ligt ook aan het soort trap dat je hebt; is dat een open trap, een gesloten trap, een rechte trap of nog een andere soort trap? Wat betreft de bekleding van de trap in het kader van de traprenovatie is er enorm veel keuze. Behalve voor tapijt kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een natuurstenen trap of laat jij je trap bekleden met laminaat. Je maakt de traprenovatie helemaal af door vervolgens nog ledverlichting op de ‘nieuwe’ trap aan te brengen. Want dat is de nieuwe trend op het gebied van traprenovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *