Traumatherapie Amsterdam

 

Er hebben veel meer mensen in Nederland een trauma dan dat we aanvankelijk wel eens denken. Het punt is namelijk dat veel trauma’s onverwerkt zijn en de meeste hebben het dus niet door en nemen dan geen traumatherapie in Amsterdam. Dat kan erin resulteren dat je emoties op een andere manier tot uiting komen. Maar wat voor emoties kun je krijgen als je een trauma hebt, dat niet is verwerkt?

 

Snel boos worden

 

Ben je het type dat over het algemeen een rustig persoon is, maar dat er verscheidene situaties zijn waarin je opeens heel boos kunt worden. Uit het niets, waar je dan achteraf weer spijt van hebt en dat je dan je excuses moet aanbieden? Dat is natuurlijk zeer naar. Niet alleen voor jezelf, want agressie is geen positieve emotie. Maar ook voor je naasten. Die doe je er veel ongeluk mee, en het betekent dat je constant weer door het stof moet. Dat wordt na een tijdje ook wel vermoeiend. De reden dat je snel boos wordt, kan natuurlijk aan veel liggen. Heb je al naar veel redenen gezocht, maar kom je er steeds niet achter. Dan bestaat er een kans dat je te maken hebt met een onverwerkt trauma.

 

Vaak verdrietig zijn zonder reden

 

Natuurlijk kan het ook andersom zijn. Dat je in plaats van snel boos juist heel vaak verdrietig bent. Het voordeel hiervan is dat je anderen niet kunt schaden met agressie, maar ze natuurlijk wel mee kunt trekken in je verdriet. Bovendien zorgt dit ervoor dat jij je ook niet gelukkig voelt en dat dit na verloop van tijd je standaard emotie gaat worden. Wat het dan ook is: een reden van je verdriet kan een onverwerkt trauma uit je verleden zijn. Trauma therapie in Amsterdam kan belangrijk zijn wanneer je hier mee te maken hebt. Je kunt bijvoorbeeld traumatherapie volgen. Veel mensen vinden het een grote stap om hulp te zoeken, maar uiteindelijk krijgen ze er achteraf nooit spijt van want het zorgt voor een boost in je levensgeluk.

 

Therapie

 

Als het gaat om traumaverwerking dan heb je daar therapeutisch gezien zeer veel mogelijkheden voor. Maar het is belangrijk om echt een traumatherapie in Amsterdam te kiezen die bij je past. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag over zijn emoties praat? Dan kun je ervoor kiezen om naar een praatgroep te gaan. Daar zijn dan ook mensen die dezelfde dingen hebben meegemaakt en dat praat doorgaans wel een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *